LSPX-S3 Glass Sound Speaker

Sony heeft de LSPX-S3 gelanceerd, de opvolger van de eerdere LSPX-S2. Is het een olielamp? Nee, de LSPX-S3 is een draadloze luidspreker die deels is gemaakt van glas. In de glazen buis is een lampje geplaatst voor kaarslichteffect. Twee exemplaren kunnen worden geconfigureerd als stereopaar.

Dit betekent dat de buis als tweeter dient en de speaker deze met drie aandrijvers laat trillen. Zo moet de speaker kamervullend geluid kunnen weergeven. Die buis is gemaakt van de kunststof polymethylmethacrylaat, ook wel bekend als Perspex en Plexiglas. In de buis zit een lampje voor een kaarslichteffect.

Naast de tweeter heeft de speaker een 46mm-luidspreker, 11mm groter dan bij de LSPX-S2. Voor lage tonen is er een passieve radiator. Om gesprekken via de luidspreker te kunnen voeren, is er een microfoon. Het gaat om een draagbare bluetoothspeaker; net als de voorganger heeft de LSPX-S3 een accuduur van acht uur. Opladen gaat via USB Type-C. De speaker ondersteunt verder bluetooth 5.0 en ldac.