Klokers

Klokers is een nieuw Frans horlogemerk met zwitserse uurwerken dat zich toelegt op een nieuwe beleving van tijd. Hoewel het de universele norm is om de tijd te lezen met behulp van wijzers, indexen en getallen op de wijzerplaat komt Klokers met een hele nieuwe oplossing. Ieder item in de collectie biedt een nieuwe manier om de tijd af te lezen en brengt echt de beweging weer terug op de wijzerplaat, eigenwijs en kunstzinnig. De ronddraaiende schijven in de wijzerplaat zorgen voor een bijzonder schouwspel!

De uurwerken van Klokers zijn uniek in zijn soort doordat het horloge de tijd aangeeft in een liniaal. Het horloge bevat 3 schrijven waarvan de binnenste ring de seconden weergeeft, de middelste ring de minuten en de buitenste ring de uren zijn. U kunt via de liniaal exact aflezen hoe laat het is op de wijzerplaat.

Klokers heeft een eigen gepatenteerde aanzet van de horlogebanden. Aan de linkerzijde ziet u een knop en wanneer u deze indrukt, glijdt de horlogeband eenvoudig van de horlogekast. Op deze manier kunt u dus makkelijk één van de vele andere horlogebanden bevestigen. Daarnaast zijn er fournituren leverbaar waarmee je het ook kunt omtoveren in een zak- of bureau klokje.