Hoptimist

Het Deense merk Hoptimist is bekend van zijn Bumbles en Bimbles: vrolijke poppetjes op springveertjes. De altijd vrolijke Hoptimisten zijn uniek Deens design uit de 60-er jaren. Wie kent hen nu niet? Gustav Ehrenreich, die in de jaren zestig de Hoptimist heeft ontworpen, was een gepassioneerd meubelmaker. Vanaf het begin was het zijn grootste wens om de Hoptimisten (die inmiddels echte design klassiekers zijn geworden) van hout te maken, maar met de technologie van die tijd was dat helaas niet mogelijk. Om Gustav Ehrenreichs – de designer van de hoptimist- droom waar te maken werkte de tijd gelukkig positief uit voor dit unieke ontwerp en zijn de Hoptimisten nu ook verkrijgbaar in hout. Bedoeld om een lach op je gezicht te toveren. Met snel wisselende trendcollecties in combinatie met blijvende klassiekers, is Hoptimist het hele jaar door leuk.