Steam Deck – De volgende generatie van gaming

Heb je ooit gewild dat je je pc-games ook makkelijk buitens huis kan spelen? Welnu, in juli 2021 onthulde Valve, de eigenaren van Steam gaming platform, de Steam Deck, een draagbare pc voor gaming.

Met het Steam Deck heb je vrijwel direct na het inloggen toegang tot je volledige bestaande Steam-bibliotheek . Het draait op een aangepast SteamOS, waarmee je games zoals Doom Eternal kunt downloaden en spelen. Je kunt er ook pc-software op installeren en bedienen, waaronder een webbrowser, andere gamewinkels zoals de Epic Games Store en videostreamingservices. Het kan zelfs worden aangesloten op een monitor en gaming-randapparatuur zoals een toetsenbord en muis, of een controller. En dankzij de cloudbesparende functie kun je game-opslagbestanden naadloos tussen je Steam Deck en pc ophalen.